even voorstellen

Wees welkom en schuif gezellig aan bij het haardvuur en praat met ons mee in de Nederlandse taal over de diverse aspecten van het Druïdenpad.
User avatar
Bard van Baerloo
OBOD Ovate
Posts: 69
Joined: 03 Jan 2013, 19:09
Gender: Male
Location: netherlands
Contact:

even voorstellen

Postby Bard van Baerloo » 10 Oct 2013, 13:52

Mij beste collega-Druiden,
Na mijn noodoproep voor de petitie tegen de wrede behandeling van dieren ( al vele malen bezocht zie ik; heel erg bedankt voor het ondertekenen!!!) heb ik nu noodgedwongen (ik ben gisteren aan een enkel geopereerd) de tijd gevonden om mij voor te stellen als nieuwe deelnemer aan het forum.
Ik ben een man van 48 jaar, getrouwd, geen kinderen, maar samenlevend met honden, paarden en kippen, wat al meteen mijn affiniteit met de dierenwereld aangeeft.Een belangrijke reden voor mij om deel te nemen aan het forum is om misstanden op dit gebied te verspreiden onder geestverwanten en zo een bijdrage te kunnen leveren aan een betere wereld, iets wat ik als mijn verantwoordelijkheid als mens beschouw,maar nog meer sinds ik mijzelf een Druide noem. :old:
Na enkele jaren op spirituele zoektocht te zijn geweest ben ik via het Boeddhisme en het shamanisme bij het Druidisme uitgekomen. ( wat een hoop ismen! :grin: )
Zeker een jaar heb ik nagedacht, getwijfeld en vele malen de obod-site bezocht waarna ik vol overgave aan de barden opleiding ben begonnen. Dat was in januarie 2011 en wat heeft het voor gevolgen gehad voor mijn leven! Behalve dat mijn prive leven veel overeenkomsten vertoonde met het Taliesin verhaal had ik niet kunnen bevroeden dat ik aan het einde ervan pogingen zou ondernemen tot het schrijven van gedichten, zou proberen harp te spelen en de godinnen-kant van mijzelf te ontwikkelen!
Stel je eens voor; ex-beroeps militair, 1.88 lang, 95 kilo schoon aan de haak met als hobby's smeden, houthakken en zo hard mogelijk te paard door de bossen galopperen die achter zijn harpje zit te tokkelen, met een ganzeveer in de hand poetische inspiratie probeert te verkrijgen en zijn paard met nwyfri-energie bedankt voor de mooie rit! Allemaal gebeurd dankzij de obod! :)
Nu ik de laatste gwers heb afgerond sta ik te popelen om verder te gaan als ovaat, maar heb besloten om de barden opleiding in een verhoogd tempo te herhalen omdat ik het gevoel heb er nog een hoop uit te kunnen halen. Het Druidisme is voor mij een manier om persoonlijk te groeien en zodanig een positief, opbouwende bijdrage aan de wereld te leveren. En dat laat zich niet overhaasten.
Ik hoop een goede bijdrage te kunnen leveren aan het forum, zelf veel te leren en anderen te ondersteunen in hun groei naar wijsheid.Prettig kennis te maken! :shake:


Sta toch eens stil, o wandelaar op het levenspad!
Sta toch eens stil en kijk om U heen.
Kijk en bewonder hetgeen,
Wat U bijna niet opgemerkt had...

Sta toch eens stil, doe wat ik U beveel!
Kijk naar de bomen, bloemen, sterren en planeten.
Kijk om U heen, het kost U niet veel,
U zou het door Uw haast bijna vergeten...

Met warme groet in deze afkoelende dagen, de Bard van Baerloo.
If i have done but little good, i trust i have done less harm.
Samuel Pickwick, Esq. G.C.M.P.C.

Return to “Bij het Haardvuur”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest